Workshops

Open Atelier “Schildercursus”


Start:

De eerstvolgende workshop:
21 september 2024
10:00 tot 13:00

Kosten:

€150,- incl. BTW.
voor 6 workshops
en materialen

Momenten:

21, 28 september
5,12,19 en 26 oktober 2024
10:00 tot 13:00


Header foto; Jolanda Jansen

Het Open Atelier is vooral bedoeld voor mensen die naast hun zelfwerkzaamheid op hun eigen werkplek behoefte hebben aan een klankbord. Of deze behoefte aan “weerklank” nu op technisch, thematisch of inhoudelijk vlak ligt.

Ook voor beginners zijn er mogelijkheden, denk dan aan een korte technische introductie (opspannen papier b.v.)  waar men uitgaande van enkele eenvoudige oefeningen vertrouwd wordt gemaakt met enkele basistechnieken van het schilderen.

Er is geen sprake van een specifiek les – of opdrachtenprogramma maar de cursist(e) kan vrij zijn of haar onderwerp(en) of technieken kiezen waarbij, afhankelijk van deze keuze, aspecten als vorm, restvorm, compositie,  kleur,  expressie, figuratie, abstractie aan bod komen.

Door middel van intensieve begeleiding (maximaal ca.  10 personen),  gesprekken met medecursisten en technische assistentie zal een  proces in gang worden gezet  dat tot een boeiend eindresultaat van de cursus zal leiden en dat de basis zou kunnen vormen (of de voortzetting)  van zelfwerkzaamheid in deze techniek(en) thuis.